Silkkikutomossa avoimet ovet la 17.9.

Silkkikutomo viettää 20-vuotisjuhlaa avoimilla ovilla ensi lauantaina 17.9.2022 klo 10–15 Herttoniemessä Laivalahdenkatu 2 b:n 3. kerroksessa. Tervetuloa!

Helsingin työväenopiston Herttoniemen toimipiste aloitti Silkkikutomossa vuonna 2002. Ensimmäiset kurssit alkoivat jo maaliskuussa ja täydellä teholla kurssit alkoivat syksyllä 2002. Edelliset tilat olivat ns. Seston talossa, joka purettiin nykyisen Hertsin kauppakeskuksen tieltä.

Silkkikutomo on saanut nimensä kiinteistön alkuperäisestä tekstiiliteollisuusyrityksestä Suomen Silkkikutomo Oy:stä, joka toimi 1900–1991. Ko. rakennus valmistui 1951. Suomen Silkkikutomo Oy valmisti alusvaatteita, vuorikankaita ja nailonpaitoja.

Suomen Silkkikutomo Oy:n aikana kukin kerros oli yhtenäistä tilaa, jonne mahtui paljon teollisuuden kutomakoneita. 2000-luvun vaihteessa tiloja remontoitiin eri käyttäjille.

Silkkikutomo

Talon 3. kerros on Helsingin työväenopiston käytössä. Silkkikutomossa on tekstiili-, kudonta-, kuvataide-, musiikki-, tietotekniikkaluokat sekä liikuntasali ja useita luokkia, joissa on mm. kielikursseja. Opetustarjonta on laajaa. Silkkikutomossa on työväenopiston isoin kudontaluokka, joka on täynnä kangaspuita.

Tervetuloa katsomaan, miltä Silkkikutomon talon sisällä näyttää. Kursseja on meneillään avoimin ovin ja osassa luokissa on työpajoja ja kivaa nähtävää. Tervetuloa!