Koruja nipsuista

Siivoa ensin nipsut. Taivuta pieni metallipala, jolla nipsu on tölkissä kiinni nipsun taakse pois reiän päältä.

Mitä useampaa nipsua käytät, sitä isompi koru tulee. Malleissa käytetty 10 kpl.

Virkkaa nipsujen oikealta puolelta. Asettele nipsut lomittain niin, että ensimmäisen nipsun epäsiistimpi reikä jää oikealle yksinään ja asetat uuden nipsun epäsiistimmän reiän ensimmäisen nipsun siistin reiän alle. Virkkaa kolme kiinteää silmukkaa kahden nipsun läpi. Ensimmäinen yksinäinen reikä jää vielä paljaaksi.

Kun olet virkannut niin, että sinulla on työn lopussa enää siisti yksinäinen reikä taivuta rivi ympyräksi. Aseat viimeinen siisti reikä ensimmäisen epäsiistin päälle ja virkkaa kolme kiinteää silmukkaa. Huomaa, että laitat langan tulemaan työn keskkeltä eikä ympyrän ulkopuolelta

Virkkaa keskusta umpeen. Virkkaa kiinteitä silmukoita joka toiseen kiinteään silmukkaan, kunnes ympyrä on sulkeutunut. Voit myös jättää ympyrän keskelle aukon, jos haluat. Katkaise lanka ja vedä lanka viimeisen silmukan läpi ja päättele.

Voit koristella korun napeilla, isoilla helmillä tai pienillä siemenhelmillä. Voit pyörittää heijastinnauhasta ruusukkeen korun keskelle. Jos käytät korua neuleessa tai villakangastakissa kannattaa käyttää nipsut kaksinkertaisina, näin nipsujen rosoinen nurjapuoli ei hankaa vaatetta rikki. Eli teet muuten samoin, mutta asetat yhden nipsun sijasta työhön aina kaksi, jotka ovat nurjat puolet vastakkain.